mapstyles Location based marketing (LBM) maakt gebruik van de locatie van een persoon op een gekozen moment om in contact te kunnen komen met deze persoon. Dit kan bijvoorbeeld een pushbericht zijn op een smartphone maar ook een aanpasbaar billboard of welke vorm van communicatie dan ook. Goede toepassingen zijn bijvoorbeeld communicatie met iemand als deze een gebied of evenement binnenkomt. De boodschap is vaak gekoppeld aan promoties of aanbiedingen van merken of winkels. LBM zal moeten worden geïntegreerd in de marketingstrategie van bedrijven waar de locatie van een klant centraal staat.

Als specialist op het gebied van wereldwijde kaarten maken is AND erg nauw aangesloten op location based marketing. We combineren lokale kennis van locaties met externe databases van overheden, bedrijven en welke relevante partner dan ook.

Om te weten wat de locatie van een smartphone is kunnen we gebruik maken van Wi-Fi of GPS signalen. Wanneer de zender naar deze smartphone een bericht wil sturen, maken we gebruik van het AND LBS Platform. Ook hiervoor hebben we API’s en kant en klare oplossingen. Bedrijven willen zich meer en meer onderscheiden en maken steeds bewustere keuzes in hoe ze zich willen profileren. Maatwerk in oplossingen hebben hierin het voordeel t.o.v. standaardoplossingen.

LBM groeit hard en dwingt inmiddels een serieuze rol af binnen traditionele marketing. Hierdoor is het van grote waarde om anders te zijn en dus ook uniek.

Binnen ons LBS platform hebben we diverse LBM technische mogelijkheden die separaat kunnen functioneren maar ook gekoppeld, en dus versterkend, aan elkaar. Wanneer gewenst of wanneer nodig werken we samen met externe partijen om hetgeen te bieden wat klanten van ons vragen. Hierdoor hebben onze klanten altijd 1 aanspreekpunt voor een complete oplossing.

Voorbeelden van onze technieken zijn:

Geofencing:Geofencing
Een geofence is een virtuele omtrek voor een toepassing uit een echt geografisch gebied. Het weten of en wanneer iemand die gebied binnen treedt of verlaat geeft een kans om iemand te benaderen bijvoorbeeld middels het sturen van een mobile bericht. Dit wordt dan ook wel location based messaging genoemd.

Geofencing in combinatie met Measuring:
Wi-Fi of GPS signalen geven ons inzicht in de exacte locatie binnen een geofence. We weten dus wat de afstand is van deze persoon in relatie tot een object, een ander persoon of een POI (Point of Interest).

Proximity:proximity
Proximity geeft ons de mogelijkheid om te laten zien wat in de nabijheid van iemand is. Waar is de dichtstbijzijnde bushalte? Waar kan ik eten? Waar zijn de bezienswaardigheden in deze stad? 1 Kaart zegt veel meer dan 1000 woorden. De POI’s kunnen gedefinieerd worden in algemeenheid maar ook hier kunnen we maatwerk verzorgen. Bijvoorbeeld voor een afdeling van een gemeente, kunnen alleen parkeermeters belangrijk zijn dus waarom zouden we telefooncellen laten zien.

Wanneer gewenst, maken we zelfs voor u een eigen iconen stijlset dat bij uw bedrijf past of bij een thema. Deze worden dan i.s.m. u en onze designers ontwikkeld. Ook van de gegevens uit uw database kunnen we POI’s creëren.

Wayfinding:wayfinding
Natuurlijk is het erg interessant om te weten wie waar is en wat waar te vinden is maar wat kun je doen met deze informatieve als je niet weet hoe je er kunt komen. Ook hierin is AND de partner als routespecialist. We leveren al 30 jaar navigatiekaarten en weten dus als geen ander hoe ergens te komen, of het nu per auto, fiets of te voet moet zijn.

Mapping:
AND Products is een wereldspeler voor kaarten en we weten dus ook hoe een kaart restylet moet worden. Standaard worden mappingbossen groen weergegeven, is water blauw en zijn snelwegen aangeduid in geel en rood. Door deze standard kan iedereen zich snel oriënteren op een kaart.

Wanneer een unieke uitstraling van de kaart gewenst is middels kleurgebruik of door geselecteerde attributen, kan AND veel varianten mogelijkheden bieden. Op een snelle en betaalbare manier kunnen we voor u kaarten maken die passen binnen uw merk of stijl. Het gaat dus niet alleen om kleurstellingen maar ook om wat getoond wordt en wat niet.

Gecombineerd gebruik:
Wanneer o.a. bovenstaande mogelijkheden gecombineerd worden versterken ze elkaar zoals u kunt zien in dit voorbeeld.LBM

Neem rechtstreeks contact op met onze LBM specialist via +31 10 885 1200 of sales@and.com.

AND is tevens founding member van de Nederlandse LBMA divisie en lid van het Platform Innovation in Marketing.

LBMA Member Logo PIM