Rotterdam, 14 november 2013 – AND International Publishers NV heeft de eerste negen maanden van 2013 winstgevend afgesloten. De omzet en winst daalden gering ten opzichte van 2012. Op basis van de gerealiseerde resultaten handhaaft AND de in het halfjaarbericht uitgesproken omzetverwachting van minimaal ruim € 4 miljoen voor heel 2013. AND zal het boekjaar 2013 winstgevend afsluiten.

AND Chief Executive Officer Hugo van der Linde: “We zijn tevreden over het verloop van 2013. Wederom weten we dit jaar een gezonde omzet en winstgevendheid te continueren. Ook raken we op stoom met onze nieuwe technologische locatie-diensten en capaciteiten om onze digitale kaarten nog effectiever te onderhouden en verrijken”.

Gang van zaken
In het derde kwartaal zijn de services voor het AND LBS Platform (Location Based Services) verder doorontwikkeld.  Er is nu een track en trace solutions module beschikbaar.  Deze bestaat uit een mapping API en een nauwkeurige (reverse) geocoding oplossing op basis van de AND kaarten.

Er zijn twee oplossingen voor ‘OpenStreetMap for Professional use’ ontwikkeld, een geocoding en route oplossing.  Hierbij wordt de AND kaart als aparte laag ingezet om OpenStreetMap geschikt te maken voor professioneel gebruik.

Daarnaast is voor een internationale aanbieder van mobiele telefoons een maatwerkopdracht uitgevoerd op basis van het AND LBS platform.

AND heeft verdere voortgang geboekt in het gebruik van traces ten behoeve van kaartonderhoud en verrijking. AND onderzoekt momenteel hoe zij haar huidige kaarten nog ambitieuzer kan verbeteren en uitbreiden.

Financieel
AND heeft de eerste negen maanden van 2013 winstgevend afgesloten. De omzet en winst daalden gering ten opzichte van 2012.

De omzet over het derde kwartaal 2013 is licht gestegen ten opzichte van 2012. Daarmee is het in het derde kwartaal 2012 geleden verlies in 2013 aanzienlijk verminderd.

Strategie
AND is de enige onafhankelijke partij in de mondiale kaartenmarkt voor het aanbieden van digitale kaarten voor locatie gebaseerde diensten. Dit biedt nog steeds kansen en AND zal dan ook haar bestaande kaarten nog effectiever verbeteren en updaten. Daarnaast zet AND in op het verhogen van haar toegevoegde waarde door haar kaarten en data als maatwerkdiensten aan te bieden.

Vooruitzichten voor 2013
De economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten zijn in hoge mate onzeker. De resultaatontwikkeling in 2013 zal onder andere afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel, de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en locatie gebaseerde diensten en de succesvolle implementatie van AND’s nieuwe richting.

Op basis van de gerealiseerde resultaten handhaaft AND de verwachting dat de in het halfjaarbericht uitgesproken omzetverwachting van minimaal ruim € 4 miljoen voor heel 2013. AND zal het boekjaar 2013 winstgevend afsluiten.