Rotterdam, 24 april 2014 – AND International Publishers NV heeft een belangrijk contract getekend met een gevestigd bedrijf in de navigatie-markt om een kwalitatief hoogwaardige navigatiekaart van de Verenigde Staten en Canada te bouwen. Deze kaart zal deel gaan uitmaken van AND’s eigen digitale kaartenportfolio. AND verwacht dat deze overeenkomst voor 2014 al een belangrijke bijdrage aan de omzet en het resultaat zal leveren.

Dit gevestigde navigatie-bedrijf zal haar huidige eigen navigatiekaarten van de Verenigde Staten en Canada inbrengen, welke al langere tijd uitgebreid en intensief worden gebruikt in diverse navigatie applicaties, systemen en logistieke oplossingen. AND zal deze kaart verder upgraden en verrijken tot een geavanceerde navigatiekaart van premiumkwaliteit. De partij in kwestie zal de vernieuwde kaart vervolgens van AND afnemen tegen heden vastgelegde condities. Tevens is AND gerechtigd de verrijkte kaart aan derden te leveren.

Samen met haar huidige West-Europese navigatiekaart zal AND hiermee haar huidige dekking van navigatiekaarten verdubbelen. AND verwacht als gevolg hiervan nog meer mondiale klanten aan te trekken.

Het upgrade- en verrijkingsprogramma zal naar verwachting tot medio 2015 lopen, maar delen van de kaart zullen al voor het vierde kwartaal 2014 commercieel beschikbaar komen.

Hugo van der Linde, CEO AND: “Wij zijn verheugd met deze samenwerking. We verwachten dat deze overeenkomst voor 2014 al een belangrijke bijdrage aan de omzet en het resultaat zal leveren. AND verwacht in de komende weken met meer details naar buiten te kunnen komen.”

Over AND
AND levert wereldwijd digitale kaarten en locatie gebaseerde diensten. Het bedrijf richt zich op het toevoegen van locatie intelligentie om bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van het AND LBS Platform, eigen digitale kaarten en big geo-data. AND biedt een wegendatabase die meer dan 200 landen verbindt in de wereld, met inbegrip van volledig geattributeerde navigatiekaarten van West-Europa.
Opgericht in 1984, is AND een van Nederlands langst gevestigde software bedrijven en genoteerd aan de NYSE Euronext (AMS: AND). Het hoofdkantoor van AND is gevestigd in Rotterdam en de productiefaciliteit in India.