AND levert AND API Service aan Moovit, de gratis app voor sociale navigatie met het Openbaar Vervoer

Rotterdam, 27 februari 2013 – AND heeft een overeenkomst gesloten met het Israëlische Moovit voor geocodering en routering in Moovit, een gratis community-based app voor het openbaar vervoer op de smartphone. De unieke live data van Moovit wordt gegenereerd door haar gebruikers-community, die anoniem real-time informatie over het openbaar vervoer bijdraagt tijdens de reis. De Moovit app is wereldwijd gelanceerd in 27 grote metropolen en is beschikbaar voor iPhone en Android telefoons.

AND CEO Hugo van der Linde zegt: “Moovit zal wereldwijd gebruik maken van de AND API Services in combinatie met real-time gegevens van de community voor geocodering en routering. Deze dienst van AND aan het innovatieve Moovit is in lijn met onze eerder aangekondigde strategische koers om maatwerk oplossingen te leveren en implementeren.”

Moovit helpt gebruikers de beste route te vinden gebaseerd op real-time informatie gegenereerd door haar gebruikers-community en andere gegevensbronnen. De verwachte aankomsttijd wordt live aangepast tijdens de reis en de voertuigen kunnen worden gevolgd op de kaart. De reisplanner kiest de beste route uit verschillende openbaar vervoer route (bus, trein, tram en metro) en volgens real-time omstandigheden die door andere gebruikers worden gemeld. Verder kunnen gebruikers crowd-sourced rapporten opvragen met vertragingen, drukte in het voertuig of op het station, routebeoordelingen, etc..

Moovit is in maart 2012 gestart en werd meteen de belangrijkste en snelst groeiende openbaar vervoer app met meer dan 250.000 gebruikers binnen een paar maanden. Moovit is in oktober 2012 begonnen met haar internationale uitrol en is momenteel actief in meer dan 27 grote metropolen in de VS, Europa en Latijns-Amerika (bijvoorbeeld New York, Washington, Boston, Los Angeles, San Francisco (Bay Area), Toronto, Vancouver, Rome, Milaan, Turijn, Madrid, Sao Paulo).

Moovit CEO Nir Erez zegt: “We zijn verheugd met AND samen te werken. Moovit is momenteel in bètafase en we verwachten binnenkort de innovatieve AND API Services in gebruik te nemen ten behoeve van een nog betere gebruikservaring.”

AND levert wereldwijd digitale kaarten en location-based services. Het bedrijf richt zich op het toevoegen van locatie-intelligentie met als doel bedrijfsprocessen te verbeteren door middel van locatie-technologieën en big geo-data.